MENU

Ste vedeli?

Fotografiranje nosečnice

Zakaj je fotografiranje nosečnosti pomembno tudi za otroke, ko malce zrastejo?

Ko otroci gledajo fotografije iz časa nosečnosti, se pogosto začnejo zanimati za zgodbe, ki se skrivajo za fotografijami. Radoživo sprašujejo o tem, kako so izgledali kot dojenčki, kako so se premikali v maminem trebuščku ali kaj so počeli, ko so bili še majhni. To jim pomaga, da razumejo svojo preteklost in začnejo razvijati svojo identiteto.

Poleg tega jim pregledovanje starih fotografij pomaga razvijati svoj spomin in sposobnost povezovanja preteklih dogodkov s sedanjostjo. Tako se lahko otroci naučijo, kako se je njihova družina razvijala skozi leta in kako so odrasli postali tisti, ki so danes.

Gledanje fotografij sebe v trebuščku pa lahko tudi pripomore k izgradnji močne vez med mamo in otrokom, saj otroci razvijajo občutek varnosti in povezanosti, ko vidijo, kako so bili varovani in skrbno pričakovani. Vse to lahko otrokom pomaga, da se počutijo bolj sprejete in ljubljene, kar ima pozitiven vpliv na njihovo samozavest in samopodobo.

Zato je zelo pomembno, da ohranjamo spomine v obliki fotografij, saj lahko le-te pomagajo ohranjati družinske vezi in spodbujati osebno rast in razvoj pri otrocih.

Rezervacije in povpraševanja

Fotograf v Radovljici

CLOSE