MENU
Zakladnica

spominov

Emotional Storytelling by Sanja's Visuals

Fresh 48, fotografiranje v porodnišnici

5 nasvetov za fotografiranje vašega novorojenčka v porodnišnici

Življenje je čudovit kolaž neprecenljivih trenutkov in spominov, ki skupaj prikličejo naša čustva na plano. Ravno letos sem v svojo ponudbo vključila FRESH 48, fotografrianje novorojenčkov v njihovih prvih dneh, ko so še v porodnišnici, a glej ga zlomka pride nepredvidljivo in situacija se kar naenkrat spremeni, celo do tolikšne mere, da očetje ne morejo biti poleg svojih dragih in novih članih družinice v času poroda. Covid 19. Upam, da se stvar kmalu umiri in če bloga nisem spreminjala, da ga berete, ker bi pač za fotografije poskrbeli sami. Držim pesti za drug scenarij. No kot rečeno obujanje spominov je vedno lepše v dvoje ali več, tako, da verjamem, da si ravno letos še kako želite imeti dobre fotografije iz vašega porodnega obdobja.

Za vas imam 5 nasvetov kako fotografirati vašega novorojenčka v porodnišnici. Delite, delite, da bo še kakšna novopečena mama imela nekaj od tega.

Če imate ša kakšno vprašanje, vam z veseljem svetujem preko info@sanjas-visuals.si. Če pa je obdobje covida minilo, me lahko pocukate za rokav in pridem k vam – pogledati malo kepico in za vas ujeti to čudovito obdobje.

Več o mojih fotografiranjih, ki so povezani z družino, nosečnicam, novorojenčki, pa si lahko ogledate spodaj.

Sedaj pa k nasvetom ...

1. Dvignite rolete in zavese, ugasnite luči in fotografirajte dopoldne, ko je največ svetlobe (okoli 12 ure).

Naravna svetloba je najboljša za fotografiranje v porodnišnicah. Luči ponavadi niso bele in prav zato obarvajo otrokovo kožo, kot tudi poskrbijo za sence, ki niso prav nič luštne, če padajo iz vseh smeri. Ne bojte se okna, stopite bližje k oknu, zapeljite tudi novorojenčka do okna, tako, da nanj pada svetloba. Vitamin D in lepe fotografije. Kaj je boljšega? No mogoče, da je z vami vaš ljubi, ko to počnete, a ne skrbite, kmalu bosta fotografijie gledala skupaj in medtem nežno božala malo kepico .

2. Fotografiranje naj poteka po tem, ko ste novorojenčka nahranile

Sit dojenček je zadovoljen dojenček. Rojstvo je utrujajoče, tako, za mamo, kot za dojenčka, upam, da ste jo odnesle dobro, mleko že teče, (če ne si privoščite kakšen laktacijski piškot - mogoče Urškine Mleks piškote?). Če vam uspe novorojenčka podojiti/nahraniti, je velika verjetnost, da bo ves čas, ko boste pritiskale na sprožilec in lovile svetlobo ter razmišljale o fotografijah sladko spali. Kaj je lepšega kot angelček, ki spančka?

3. Kot fotografiranja je pomemben

Glavni nasvet je - pomembno je, iz katerega kota fotografirate. Nikoli ne fotografiramo iz kota s katerim dojenčka fotografiramo v nosnice. Fotoaparat raje prestavimo tako, da fotografiramo rahlo od zgoraj na dol, tako, da se nosnice ne vidijo. Takšne fotografije so najbolj fotogenične. Seveda pa lahko med tem, ko vaš malček spi, preizkusite vse možne kote, ki vam padejo na pamet. Možnosti je ogromno!

01
02
fotografiranje nosečnic in slikanje nosečnic boudoir bled kamnik

4. Nežne barve oblačil

Oblačila definitivno vplivajo na to, kako so videti fotografije. Oblačila naj bodo svetla in preprosta (brez napisov, logotov, ipd.) Sama obožujem belo, obnesejo pa se čudovito tudi zemeljske barve. Kaj pa novorojenček? Za kakšno fotografijo je lahko slečen, le v plenički? Če pa vam je to prevelik izziv in ni dovolj toplo pa bela oblačilca.

5. Detajli iz porodnišnice

Detajli pa so tisti, ki govorijo celotno zgodbo. Njihove male rokice in nogice, ki so z vsakim dnem večje. Ujemite to, saj je tako zelo lepo gledati za nazaj. Njihova lička in ušeska, dlačice na ušeskih, ki potem odpadejo in lahko nanje pozabimo, čeprav so bil tako čudovit detajlček. Fotografija njihove glave, tako, da se vidi, koliko las je imel ali ni imel malček. To so moje najljubše <3 Ne pozabite fotografirati kartice, kjer so vsi podatki o vašem malčku in vseh ostalih detajlov, ki so vam delali družbo in bodo lep spomin.

Dodatno

PS. Ne pozabite na fotografije, kjer ste ve in vaš malček. Po porodu v prvih 48 urah večinoma res nismo še pripravljene na to, da stopimo pred fotoaparat, a zapomnite si, kasneje vam bodo te fotografije pomenile ogromno. Zakaj? To obdobje zelo kmalu lahko postane samo še eno zamegljeno obdobje, saj hormoni in dejstvo, da se dogaja toliko novega, poskrbijo za ˝overload˝. Povem vam, tako, lepo je pogledati nazaj.

Če imate še kakšno vprašanje, vam z veseljem svetujem info@sanjas-visuals.si. Če pa je obdobje covida minilo, me lahko pocukate za rokav in pridem k vam - pogledati malo kepico in za vas ujeti to čudovito obdobje.

Več o mojih storitvah, ki so povezane z družino, nosečnicam, novorojenčki, pa si lahko ogledate zgoraj.

02
02
Fotografiranje_novorojenček_newborn_novorojenčka_novorojenčkov
CLOSE